Netontkoppelbord voor zonnepaneleninstallatie

Onze uitdaging

Onze klant is gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van grootschalige zonnepanelenprojecten voor industriële panden. Voor een van hun recente projecten was er behoefte aan een geavanceerd netontkoppelbord om ervoor te zorgen dat de omvormers van de zonnepanelen synchroon draaien met het net en om de installatie te beveiligen en te koppelen aan de groenestroomteller.

Onze oplossing

Jansen Electro Techniek werd ingeschakeld om een op maat gemaakt netontkoppelbord te ontwikkelen voor het zonnepanelenproject. Het netontkoppelbord werd ontworpen om te controleren of de omvormers synchroon draaien met het net, en om de installatie uit te schakelen in geval van asynchrone werking. Bovendien zorgt het bord voor de verbinding met de groenestroomteller en voor de beveiliging van de omvormers.

Voordat de installatie begon, voerden we een grondige kabel- & kortsluitberekening uit. Bij ontwerp werd voldaan aan alle geldende bepalingen van het Synergrid. Vervolgens installeerden we het bord en sloten we het aan op het algemeen laagspanningsbord. Na enkele aanpassingen konden we een naadloze integratie garanderen.

De resultaten

Dankzij het netontkoppelbord van Jansen Electro Techniek kan de zonnepaneleninstallatie nu schone, groene energie leveren aan het industriële pand. Het bord zorgt voor een optimale werking van de omvormers, minimaliseert het risico op terugleveringsproblemen en zorgt voor een veilige en betrouwbare werking van de installatie.

Conclusie

De succesvolle implementatie van het netontkoppelbord is een bewijs van de expertise en toewijding van Jansen Electro Techniek als betrouwbare partner voor netontkoppelborden. We zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan het succes dit project en kijken ernaar uit om ook jouw bedrijf te ondersteunen bij je elektrische en automatiseringsprojecten.

Als je geïnteresseerd bent in onze diensten voor netontkoppelborden, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Contacteer ons