Ombouw van proces- en ijssturing Helvoet

Onze uitdaging

Helvoet Lommel, een toonaangevende producent van rubber- en kunststofcomponenten, stond voor de uitdaging om hun verouderde proces- en ijssturingssystemen te moderniseren en te optimaliseren. De bestaande systemen vertoonden tekenen van slijtage en inefficiëntie, wat resulteerde in verminderde productiviteit en betrouwbaarheidsproblemen. Helvoet Lommel had behoefte aan een geavanceerde en betrouwbare oplossing om hun productieprocessen te verbeteren en de concurrentiepositie te versterken.

Onze oplossing

Jansen Electro Techniek werd ingeschakeld om een uitgebreide elektrische revamp uit te voeren van de proces- en ijssturingssystemen bij Helvoet Lommel. Ons team van ingenieurs en technici voerde een grondige analyse uit van de bestaande systemen en ontwikkelde vervolgens een op maat gemaakte oplossing die voldoet aan de specifieke eisen en behoeften van Helvoet Lommel.

We vervingen de verouderde componenten en systemen door moderne, state-of-the-art apparatuur en technologieën. Hierbij maakten we gebruik van geavanceerde PLC-systemen, HMI-interfaces en drives van Siemens om de proces- en ijssturing te optimaliseren en te automatiseren. Daarnaast brachten we verbeteringen aan in de stuurborden en procesaansturing om de betrouwbaarheid en veiligheid van de systemen te verhogen.

De resultaten

De elektrische revamp levert Helvoet Lommel aanzienlijke verbeteringen op in hun productieprocessen. De geoptimaliseerde proces- en ijssturingssystemen hebben geleid tot een verhoogde productiviteit, verbeterde procescontrole en verminderde downtime. Bovendien heeft de modernisering bijgedragen aan een verlaging van de operationele kosten en een verhoging van de algehele efficiëntie van de fabriek.

Het succes van deze case werd ook erkend toen we met trots hebben deelgenomen aan de Siemens Best Application Contest, waarbij onze innovatieve aanpak en uitvoering werden geprezen. Als kers op de taart is het elektriciteitsverbruik dankzij deze revamp zelfs verminderd tot slechts een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Conclusie

De succesvolle uitvoering van de elektrische revamp bij Helvoet Lommel is een bewijs van de expertise en toewijding van Jansen Electro Techniek als betrouwbare partner voor elektrotechnische oplossingen. We zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan het succes van Helvoet Lommel en kijken ernaar uit om ook andere bedrijven te ondersteunen bij hun elektrische en automatiseringsprojecten.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten voor elektrische revamps en industriële automatisering? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Contacteer ons