Robotcel voor Punch Powertrain

Onze uitdaging

Punch Powertrain, een toonaangevende producent van aandrijflijnen voor de automotive sector, stond voor de uitdaging om hun productieproces te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Ze hadden een geautomatiseerde oplossing nodig voor het persen van onderdelen, gecombineerd met robotica om de handling te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Onze oplossing

Jansen Electro Techniek werd door Punch Powertrain ingeschakeld om een op maat gemaakte robotcel te ontwerpen, fabriceren en integreren. Ons team van gespecialiseerde ingenieurs en technici werkte nauw samen met Punch Powertrain om een oplossing te ontwikkelen die voldoet aan hun specifieke eisen en verwachtingen.

De oplossing is een geautomatiseerde pers die naadloos werd geïntegreerd in een robotcel. De pers is geprogrammeerd om nauwkeurige en consistente persbewerkingen uit te voeren op de onderdelen, terwijl de robot wordt ingezet voor het hanteren en positioneren van de werkstukken.

De resultaten

De implementatie van de robotcel levert Punch Powertrain aanzienlijke voordelen op op het gebied van productiviteit, kwaliteit, efficiëntie en ergonomie. De geautomatiseerde oplossing heeft geleid tot een verhoogde productiesnelheid, een vermindering van de doorlooptijd en een verbeterde consistentie in de productkwaliteit.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen Jansen Electro Techniek en Punch Powertrain kon de robotcel snel en efficiënt worden geïmplementeerd in de productiefaciliteit van Punch Powertrain. Ons team stond garant voor een naadloze integratie en een soepele ingebruikname van de oplossing, waardoor Punch Powertrain meteen kon profiteren van de voordelen van geautomatiseerde productie.

Conclusie

De succesvolle implementatie van de robotcel bij Punch Powertrain is een mooi voorbeeld van de expertise en toewijding van Jansen Electro Techniek als betrouwbare partner voor industriële automatisering en machinebouw. We zijn er trots op dat we kunnen bijdragen aan het succes van Punch Powertrain en kijken ernaar uit om ook andere bedrijven te ondersteunen bij hun automatiserings- en machinebouwprojecten.”

Ben je geïnteresseerd in onze diensten voor het ontwerp, fabricage en integratie van geautomatiseerde oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Contacteer ons